Wie ben ik?

 

Mijn naam is Justine. Al van kleins af aan was ik gefascineerd door alle beestjes groot en klein. Je vond mij veel terug in de tuin, op ontdekking naar de lokale fauna. Elke steen die kon worden omgedraaid was als een schatkist die openging. Dierenarts worden was altijd al mijn droom, en die droom is in vervulling gekomen in 2014, toen ik na 6 jaar afgestudeerd ben met onderscheiding aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Na het behalen van mijn diploma, bleef ik nog anderhalf jaar werken aan de vakgroep Voortplaning en verloskunde van de faculteit.


In 2016 was het tijd voor een nieuwe en grote stap: de start van mijn eigen praktijk in Veurne, gespecialiseerd in kleine huisdieren.
Omdat wetenschap nooit stilstaat, blijf ik mij intens bijscholen. Ik ben lid van SAVAB, de Ieperse en de Brugse dierenartsenkring, en volg congressen en bijscholingen van deze en andere verenigingen in binnen- en buitenland. Daarnaast volg ik ook jaarlijks verschillende bijscholingen (IPV's genoemd) van de faculteit Diergeneeskunde. In het najaar van 2021 ben ik gestart met een opleiding van 2 jaar om 'Vakdierenarts Kleine Huisdieren' te worden, om mijn kennis verder te verdiepen en bij te schaven. Een pittige opleiding met een eindwerk en verschillende examens, en succesvol afgerond in 2023.

Naast dierenarts ben ik de vrouw van Bart en de mama van 2 prachtige kindjes, Henri (°2017) en Lucie (°2020). In de vakanties kan je ze hier soms ook eens tegenkomen :-).

In mijn vrije tijd trek ik graag de natuur in, net zoals ik als kind deed. Ik ben medewerker en bestuurslid van Natuurwerkgroep de Kerkuil, waar ik mij helemaal thuis voel. Mijn interesse gaat vooral uit naar de projecten met roofvogels, meer bepaald de kiekendieven. Wil je hier meer over te weten komen, surf dan naar www.natuurwerkgroepdekerkuil.be.